Mától kapható a friss, ropogós nyári számunk, tele zsenge zöldségekkel, gyümölcsökkel, ínycsiklandó ételekkel a hétköznapokra és az ünnepekre. Hagyományos vasárnapi menü a családnak, villámgyors sós falatok a haveroknak, sütés nélküli desszertek az ilyenkor is édességre vágyóknak.

Megjelent a Vidék íze magazin júliusi száma!

Ezt a lapszámunkat is pont úgy állítottuk össze, ahogy szoktuk: van benne sok hagyományos fogás, meg jónéhány különleges, újszerű recept is, így mindenki megtalálhatja a kedvére valót. A megszokott ételeknél adunk pár apró trükköt, amivel sokkal finomabbak lesznek. (Ajánlom figyelmükbe Balázs rántott csirkecombfiléjét, a nem lehet abbahagyni kategóriába emelkedik pár apró változtatástól). A legegyszerűbb ételeket is el lehet varázsolni egy csokor friss zöldfűszerrel; júliusban a bazsalikom, az oregánó és a tárkony kapott főszerepet. A süteményeknél ilyenkor nyáron az egyszerűség és a gyümölcsösség a fő irányvonal: az igazán forró napokra sütés nélküli desszerteket ajánlunk (főleg gyümölcsösöket, de készült egy csokoládéhabos pite is), a kicsit hűvösebbekre pedig pár gyors édes tésztát.

Benne járunk az uborkaszezon közepén, adunk három receptet a téli uborkás savanyúságokhoz, nem cukorral és ecettel, hanem fermentálva tettük el a kovászos és a svéd uborkát, valamint a csalamádénkat.

A friss zöld- és fejtett babokhoz hagyományos leveseket és főételeket ajánlunk, a diétázóknak csirkehússal, a hedonistáknak csülökkel.

Képes riportjainkban bemutatjuk a Pallagvölgyi Biokertet és a budapesti Strand Lángos&Bistrót, a főzőnaplóban pedig Tercza-Pál Gabi (Notburga konyhája) főz. O. Horváth György füstös konyhájában most is fantasztikus fogások készültek, csupa nyári ízbomba.

Kedvcsinálóként a hamarosan itt is olvasható lesz a friss számból négy recept: a tejjel habart zöldbableves, a rántott csirkecombfilé, a tejfölös barackos kocka és a gyümölcsös pite.

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink