Májusban már üdítően kiszélesedik az alapanyagok és ezzel a főzhető ételek listája is. Végre nem csak egy-két csokor piros retek vagy újhagyma képviseli a friss zöldségeket. Ilyenkor már általában megfizethető a karalábé és a spárga (ámbár, ki tudja, hogy az idén ez hogy alakul), ezekből nagyon sokféle ételt főzhetünk, leveseket, rakottasokat, főzelékeket. Többféle egyszerű, de nagyon finom fogást ajánlunk ezzel a két tavaszi zöldfélével. Elérhető már a spenót meg a sóska is, ilyenkor a legfinomabbak a zsenge leveleik.. A hónap közepén már általában kapható aprócska magyar újkrumpli, ropogósra sütve csodálatos kísérője lehet bármilyen zöldségfélének vagy húsnak. A friss fejes salátát sem lehet megunni, tökéletesen illik akár egy egyszerű tojásos nokedli, akár egy vasárnapi rántott hús mellé. És persze ne feledkezzünk meg a hónap sztárjáról, az illatos, édes, magyar eperről. Sütöttünk vele három csodás tortát, ha ünnepi süteményt keresnének. Az egyszerűbb kevert tészták közül most az epres-rebarbarás kevert süteményeket ajánljuk.
Friss számunkban ismét sok jó receptet találnak. Ne felejtsék el felköszönteni az édesanyákat a hónap első vasárnapján – ehhez is ajánlunk tortát is, menüt is. Kedvcsinálóként a következő napokban itt is elérhető lesz a májusi lapból a sajttal és spárgával töltött csirkemell, a karalábémacok, az epres kupola és az epres-rebarbarás pudingos kocka receptje.