Mától kapható magazinunk friss, ropogós, novemberi száma. Sok szezonális és egyben takarékos fogást kínálunk, megfizethetó Márton-napi liba- és kacsalakomát, többféle sóletet, egyszerű tócsnikat, elfelejtett kukoricás recepteket.

Megjelent a Vidék íze magazin novemberi száma!

Az idén Márton napja szombatra esik, így a hétvégi menübe bele tudjuk komponálni ezt a rendkívül ízes víziszárnyast. A kisebb családoknak túl sok lenne egy egész liba vagy kacsa, az idén nekik állítottunk össze egy válogatást, aprólékból és mellből, ezeket elég könnyű beszerezni is. Ne felejtsenek el koccintani melléjük valami friss, üde újborral! A Márton-napi vacsora klasszikus desszertje a lúdlábtorta. Farkasinszki Ildi nem a szokásos módon készítette el. Az alap mandulalisztes, gluténmentes piskóta, a krémje könnyű csokoládés mousse, a meggy lágy zselé formájában van jelen, a bevonata pedig a rendkívül mutatós (és finom) tükörglazúr. Ha csak egyetlen egy édességet készítenek el a friss számunkból, akkor ezt válasszák, morzsa sem fog maradni belőle.

Novemberben már biztosan fűtünk, végre jöhetnek azok az ételek, amelyek hosszú időt töltenek a sütőben, és eddig le voltak tiltva. Például a sóletek, amelyek annál finomabbak, minél hosszabb ideig sülnek alacsony hőfokon. Négy különfélét is kínálunk: izraelit, amerikait, spanyolt, sőt, vegánt is. Ehhez laktató babos ételhez igazából nem kenyér, hanem barhesz jár. Adunk egy jó receptet ehhez a finom, foszlós, sós kalácshoz is.

A hétköznapokra csupa egyszerű dolgot ajánlunk: frissen sült, filléres tócsnikat, csirkemájas fogásokat (egy levest és két gyors serpenyőst), régi falusi kukoricás ételeket.

Ma már sok gyerekes családnál hagyomány lett a tökfaragás meg a jelmezes Halloween-parti, melynek kötelező kellékei a rémisztő díszek és édességek, számukra összeállítottunk egy pókos, szellemes, viccesen ijesztő kínálóasztalt. Azoknak, akik már most a karácsonyra gondolnak, ajánljuk a trüffelkészítő kisokosunkat, érdemes már most egy próbát tartani, hogy decemberben biztosra mehessünk.

Mától négy napon át kedvcsinálóként itt is olvasható lesz a friss számból a pikáns, sütőtökös libaleves, a zöldborsós tört krumplival tálalt hagymás csirkemáj, a szilvalekváros kukoricamálé és a kelt káposztás kocka receptje.

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.