A friss számunkban sok hasznos receptet találnak az ünnepekre és a hétköznapokra egyaránt. Egész liba helyett az idén a kacsa olcsóbb részeiből készül Márton-napra a sok fogásos vendégfogadó menünk, biztosak vagyunk benne, hogy ezek is remekül illenek az újbor mellé, és gondoskodnak róla, hogy a jövő évben se éhezzünk. A takarékos napokra laktató krumplileveseket és mesebeli dödölléket ajánlunk. Sütöttünk pár fasírtot, a klasszikusnak számító darált húsos mellett készült kölesből és karfiolból is.
Ha ehető tököt faragunk, a kikapart tökhúsból süssünk süteményt a gyereknek, szaftos és ízes tészták készülhetnek vele. Gyorsan közeledik az advent is, már most érdemes kitalálni, hogy az idén milyen aprósüteményeket sütünk, hogy legyen idő előtte kipróbálni az új recepteket. Nagy összeállításunkban sokféle csinos és jóízű finomságot találnak, van köztük pár mentes is.
Bemutatjuk Dóra Melinda Tündét, a Kertkaland és a Zöldségvarázs című könyvek íróját, akitől sok mindent megtudhatunk a házi vegyszermentes zöldségtermesztésről. Főzőnapló rovatunkban Kohári Éva nyújt segítséget a glutén- és tejmentesen étkezők számára. Meglátogattuk a városmajori hangulatos Fióka éttermet, amely tökéletes helyszínes lehet a laza, kötetlen borozgatásoknak és a nagy társasági összejöveteleknek egyaránt.
A következő napokban kedvcsinálóként itt is közreadjuk pár ínycsiklandó finomság receptjét a friss lapszámból. Hamarosan itt is olvasható lesz, hogyan készül a borsodi pandúrleves, a kacsaaprólék pékné módra, az igazi szilvalekváros bukta és a glutén- és tejmentes marcipános keksz.