Összeállítottunk egy heti étrendet az iskolásoknak. Megpróbáltuk megtalálni a kicsik és az anyukák elképzeléseinek a közös részét, olyan tápláló, egészséges, vitamindús fogásokat válogattunk össze, amelyek valószínűleg a gyerekek kedvencei közé tartoznak. A kezdő szakácsainknak pár egyszerű, csirkeszárnyas finomság elkészítését írjuk le.
A könnyedebb fogások mellett főztünk pár igazán ütős ételt a szüretelők számára, többféle hússal, borral, szőlővel, pótolják majd a kalóriákat az egész napos fizikai munka után. A füstös konyhánkban O. Horváth György ínycsiklandó szilvás és szőlős húsételeket sütött-főzött, ízorgia mind a kettő, érdemes kipróbálni őket.
Desszertként erősen gyümölcsös házi süteményeket kínálunk, pitéket és réteseket, hiszen bőven van ilyenkor alma, körte, szilva, szőlő. Gondoltunk a diétázókra is, többféle glutén-, cukor- és tejmentes desszertet is találnak a lapban. Olvasóink leveleiből olcsó fogásokat válogattunk, hiszen mindnyájan próbálunk takarékoskodni. Ilyenkor szoktunk visszagondolni a nagyszüleink konyhájára, ahol általában egyszerű alapanyagokból készültek a kedvencek.
A következő napokban kedvcsinálóként itt is közzéteszünk pár receptet a friss számunkból, itt is megtalálható lesz majd a húsgombócos karalábéleves, Ancsa mama csirkeszárnya, a hargitai bográcsos pincepörkölt és a mini almás pite receptje.