Mától kapható friss, ropogós őszi lapszámunk. A szeptemberi iskolai becsöngetéssel együtt kezdődik ismét a napi tízóraigyártás. Sok ötletet adunk ehhez, tartalmas, izgalmas szendvicseket, valamint édes és sós péksüteményeket kínálunk. A havi menüt a gyerekek kedvenceiből állítottuk össze. Főztünk még sok olcsó kedvencet, és készítettünk pár csodás desszertet is.

Megjelent a Vidék íze szeptemberi száma!

Őszi lecsó

 

A hónap nagy eseménye az iskolakezdés. Nemcsak a kicsiknek ért véget a vakáció, hanem nekünk is: minden napra tízóraival kell készülni (a legtöbb gyerek nálunk otthonról viszi a délelőtti harapnivalót). Készítettünk jó pár izgalmas és laktató szendvicset, sütöttünk édes és sós süteményeket. A havi menünket pedig az apróságok kedvenceiből állítottuk össze.

Az idén szerencsére bőven termett a paradicsom és a paprika, mi mást is főztünk volna belőle, mint lecsót, természetesen többfélét, egyszerűt és ünnepélyesebbet.

A hónap végére filléres kedvenceket ajánlunk: tócsnit, kukoricakását, szalonnás galuskát, tepsis krumplikat.

Sokak kedvence a krémes-habos, kényeztető somlói galuska, lépésről lépésre mutatjuk, hogyan készül a klasszikus recept alapján. Ráadásként kínálunk még két másik édes galuskát is.

A szeptember még abszolút fagyis hónap – kóstolják meg a világbajnok fagylaltos, Fazekas Ádám finomságait! A főzőnaplóban Horváth-Boros Klárát – illetve, ahogy jobban ismerhetik, Kálcit – mutatjuk be. Étteremajánlónkban pedig egy igazán izgalmas kis pesti bisztróba látogattunk el.

Kedvcsinálóként mától itt is közzéteszünk négy napon át egy-egy receptet a friss számból: a majonézes sült csirkés ciabatta, a tojásos lecsóval töltött karaj, a salzburgi galuska és az almás táska leírása hamarosan itt is olvasható lesz.

 

 

BERAKTAM KÉT RÉGI LECSÓS KÉPET A KÉPEK KÖZÉ, TALÁN AZOK JÓK LESZNEK. DE MÁSSAL IS TUDOK EGYÜTT ÉLNI, AMI ILLIK IDE.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink