Január elején még általában tartjuk az újévi fogadalmakat. Sokan diétáznak ilyen vagy olyan okból, és közöttük is jó néhányan azt fogadták meg, hogy alaposan csökkentik a szénhidrátfogyasztásukat. Ha csipszet és pogácsát nem is ehetnek, van azért jó pár házi rágcsálnivaló a számukra is.

Rágcsálnivalók szénhidrát nélkül

Ropogós malacbőr

[eadvert]

A malaccsipsz legalább olyan finom, mint a krumpliból készített rokona. Nagy előnye, hogy jó nagy adaggal lehet egyszerre készíteni, és sokáig el is áll. Ilyenkor általában a legtöbb helyen kapható sertésbőr.

Az alaposan megtisztított bőrről levágjuk a vastag zsírréteget. Kisebb darabokra vágjuk a vékony bőrt, és sós vízben körülbelül fél óra alatt puhára főzzük. Ha kihűlt, kis kockára vágjuk. Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, beletesszük a kockákat úgy, hogy felfelé nézzen a bőr. Alaposan megsózzuk, és 180 fokos sütőben bő félóra alatt jó ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedjük. Ha túl keménynek találjuk, hagyjuk a pulton állni egy tányérban, puhulni fog a levegő nedvességétől.

Mandulás karfiol

Vegán és gluténmentes, két hozzávalóból álló egészséges nassolnivaló.

A karfiolt nagyon kicsi rózsákra szedjük. A darált mandulát annyi vízzel keverjük össze, hogy sűrű palacsintatészta-állagot kapjunk. Beleforgatjuk a karfiolt. Egy papírral bélelt tepsit olívaolajjal kikenünk, rárakjuk a karfioldarabkákat, pici olajjal megspricceljük, és 180 fokos sütőben körülbelül fél óra alatt pirosra sütjük. Tálalás előtt sózzuk. Minél frissebb, annál jobb.

Csípős parmezánropogós

A mindenki által jól ismert sült sajtkorongokat feldobjuk egy kis csípős paprikával.

Egy sütőpapírra egyforma köröket rajzolunk, majd úgy tesszük a tepsibe, hogy a ceruzás jelölés lefelé nézzen. A körökre reszelt parmezánt teszünk, közepükbe egy-egy karika zöld erős paprikát nyomunk, végül rakunk rájuk egy-két levélke rozmaringot. 180 fokos sütőben pár perc alatt megsütjük. Éppen csak megolvasztjuk a sajtot, ha már barnul, akkor keserű lesz.

Így lesz tökéletes a piskóta

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.