Kezdő háziasszonyok sokszor, keresik, kutatják, hogy mitől is lesz tökéletes a piskóta alaptésztája. Mindenkinek van egy jó tanácsa a számukra, most ezeket szedtük össze, természetesen a legfinomabb piskótás receptekkel!

Így lesz tökéletes a piskóta

A piskótától nem kell félni, ráadásul tényleg elhagyható a sütemény esetében a mérleg! Lássuk csak, hogy mit is kell követnünk. 1 tojás, 1 kanál liszt, 1 kanál cukor. Vagyis amennyi tojást használunk fel (általában hat javasolt), annyi kanál lisztet és cukrot adjunk a tésztához. Tehetünk még a tésztába vaníliás cukrot (vagy vanília magokat is), valamint néhány csepp olajat is. Ettől sem kell megijedni, nem fog tőle összeesni a sütemény, viszont a végeredmény sokkal lágyabb lesz!

Első lépésként válassza ketté a tojásokat. A fehérjékből verjen kemény habot, a cukor 1/3-át lassan adja hozzá, ez a lépés segít, hogy a fehérjénk még tökéletesebb legyen. A nagyobb rész cukor kerül a sárgájába, ezt a kettőst is alaposan kikeverjük, akkor jó, ha habos, krémes az állaga. Majd mehet bele egy csipet só, egy cseppnyi olaj. Ehhez adjuk hozzá az átszitált lisztet. Dolgozzunk keverőkanállal, úgy nem fogjuk felverni nagyon a port, majd közepes fokozaton visszakapcsolhatjuk a robotgépet, kb. 2-3 percig. Végül 2-3 adagban (óvatosan, hogy ne törjön) adjuk hozzá a felvert fehérjét a korábban kikevert masszához.

  • Adjon a fehérjéhez néhány csepp citromlevet, ezzel a piskóta könnyebb és magasabb lesz
  • Mindig legyen előmelegítve a sütő, mielőtt bekerül a sütemény
  • Ha gyümölcsöt akar adni a tésztához, akkor először mossa le azokat, majd forgassa meg lisztben, és így keverje hozzá a piskótához. Ezzel elérheti, hogy a meggy, vagy barack, ne süllyedjen le a tészta aljára.

Ha összeállt a tészta, béleljen ki sütőpapírral egy tortaformát, öntse bele a piskótát, néhányszor oda is ütögetheti a konyhapulthoz, hogy jobban elterüljön az edényben. Légkeveréses sütőt 170, sima sütőt 180 fokra melegítsen fel! Csak előmelegített sütőbe rakja be a tésztát. A sülési idő 40-45 perc. Ne nyitogassa ki az ajtót, 40 perc után tűpróbával ellenőrizheti, hogy megsült e a piskóta. Ha nem ragad rá nyers tészta, akkor már kiveheti. Hagyja langyosra hűlni egy rácson, ha azonnal dolgozni kezd a tésztával, az összeesik.

A Vidék íze piskótából készült kedvencei!

Meggyes krémes

Piña colada torta

Szedertorta

Meggyes-sztracsatellás piskótatekercs

[eadvert]

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.