Megjelent Michel Roux, az ikonikus séf Tojásvarázs című könyve. Több mint 130 remek recept, közel 300 oldalon. A könyvben található receptek könnyen elkészíthetők, rövid összetevőlisták, szép fényképek, egyértelmű leírások segítik a házi szakácsokat.

Michel Roux: Tojásvarázs – avagy mindent a tojásról

A Tojásvarázs című könyvben több mint 130 receptet találunk, közel 300 oldalon és 13 fejezetben, két csoportra osztva. Az első 6 fejezet a tojást, mint önálló ételt mutatja be. A további fejezetek a tojás kulináris tulajdonságait és erejét használják fel különféle ételek, például előételek, rágcsálnivalók, desszertek és szószok kialakítására. Itt az ideje, hogy felfedezzük a legjobb tojásszakácskönyvet, és elkészítsünk néhány csodálatos receptet!

A tojás a legegyszerűbb és egyben legteljesebb étel, rendkívül tápláló és kellően sokoldalú a leggyorsabb étkezéshez is. A tojás a cukrászat és desszertkészítés nélkülözhetetlen alapanyaga. Michael Roux – Michelin-csillagos séfként – új megvilágításba helyezi az egyik legrégebbi alapanyagunkat. A fejezetekben szó van többek között tojásfőzési stílusokról, sütésről, buggyantásról, a tökéletes omlett, palacsinta, szuflé, habcsók és puding elkészítéséről. Az olyan klasszikus receptek, mint a hollandi szósz, a Benedict tojás és a citromszuflé modern csavart kapnak, míg Michel eredeti receptjei új ízkombinációkkal vagy könnyedebb, egyszerűbb főzési stílussal készülnek.

A 150 lenyűgöző fényképpel illusztrált, modern és könnyed stílusú szakácskönyv, igazi klasszikus.

A szerzőről

Michel Roux (1941–2020) legendás séf volt, a francia konyha egyik legnagyobb képviselője. Híres éttermében, a The Waterside Inn at Bray-ben több mint három évtizeden át birtokolt három Michelin-csillagot. Karrierje rendkívül sikeres volt, amióta 1967-ben bátyjával, Alberttel megnyitotta első éttermét, az elismert londoni Le Gavroche-t.

Számtalan gasztronómiai kitüntetésben részesült, 2002-ben OBE-t, valamint Chevalier de la Legion d’Honneur-díjat kapott. Számos sikeres könyvet írt: Tojásvarázs (2005 – magyarul 2022 márciusában jelent meg a T.bálint Kiadó gondozásában), Tésztavarázs (2007- magyarul 2011-ben jelent meg a T.bálint kiadó gondozásában), Mártásvarázs (2009), Desszertvarázs (2011) és A francia konyha lényege (2014).

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.