KISEBB APRÍTÓ LYUKAK
Valószínű, hogy ezt az oldalt használjuk a leggyakrabban a sajtreszeléshez. Ez az oldal kiváló a kemény sajtok finom forgácsolásához, hogy megszórjuk vele a pizzát, vagy a melegszendvicset. A sajtreszelésen kívül használhatjuk csokireszelésre is ezt az oldalt, de kenyérmorzsákat is készíthetünk száraz, vagy pirított kenyérből.
NAGYOBB APRÍTÓ LYUKAK
Ez az a másik oldal, amelyet a legtöbbször használunk még. A nagyobb lyukakon is lereszelhetjük a sajtot, a kemény sajtok mellett a lágyakat is. Hogy utóbbi könnyebb legyen reszelni, nem árt, ha egy kicsit a fagyasztóba tesszük. A nagylyukú reszelőt használjuk akkor is, ha almát vagy cukkinit reszelünk pitéhez, muffinhoz, süteményhez. Kiválóan hasznát vesszük tócsni készítéskor krumplireszelésre is, vagy, ha salátába répa-, vagy céklacsíkokat szeretnénk.
[eadvert]
DURVA LYUKAK
Ezt az oldalt sokan azért nem szeretik, mert nem egyszerű tisztítani. Pedig nagyon jó citromhéj, fokhagyma, szerecsendió reszelésre, sőt a megkeményedett barna cukrot is porrá apríthatjuk ezen az oldalon.
SZELETELŐ RÉSEK
Nem feltétlenül a legélesebbek ezek a szelető rések, de viszonylag kis mennyiségű élelmiszer reszelésére kiválóan alkalmasak. Használhatjuk uborkasaláta készítéshez, de szép sajtszeleket is vághatunk vele a saláta tetejére.
AZ EGÉSZ ESZKÖZ
Magát a teljes eszközt is tudjuk használni például sütéskor. Ha a reszelő alján van gumi, vagy szilikonszalag, azt távolítsuk el, így a reszelővel formát tudunk szaggatni például kekszsütéskor.