Sokféle sajtreszelőt lehet kapni a boltokban, de szinte minden háztartásban található egy négyoldalú reszelő. De használjuk-e ennek minden oldalát? Most eláruljuk, hogy mi mindenre jó ez a remek konyhai eszköz.

Mire használjuk a sajtreszelő 4 oldalát?

KISEBB APRÍTÓ LYUKAK

Valószínű, hogy ezt az oldalt használjuk a leggyakrabban a sajtreszeléshez. Ez az oldal kiváló a kemény sajtok finom forgácsolásához, hogy megszórjuk vele a pizzát, vagy a melegszendvicset. A sajtreszelésen kívül használhatjuk csokireszelésre is ezt az oldalt, de kenyérmorzsákat is készíthetünk száraz, vagy pirított kenyérből.

NAGYOBB APRÍTÓ LYUKAK

Ez az a másik oldal, amelyet a legtöbbször használunk még. A nagyobb lyukakon is lereszelhetjük a sajtot, a kemény sajtok mellett a lágyakat is. Hogy utóbbi könnyebb legyen reszelni, nem árt, ha egy kicsit a fagyasztóba tesszük. A nagylyukú reszelőt használjuk akkor is, ha almát vagy cukkinit reszelünk pitéhez, muffinhoz, süteményhez. Kiválóan hasznát vesszük tócsni készítéskor krumplireszelésre is, vagy, ha salátába répa-, vagy céklacsíkokat szeretnénk.

[eadvert]

A nagyobb lyukakon almát is reszelhetünk /Fotó: Shutterstoc
Fotó: Shutterstock

DURVA LYUKAK

Ezt az oldalt sokan azért nem szeretik, mert nem egyszerű tisztítani. Pedig nagyon jó citromhéj, fokhagyma, szerecsendió reszelésre, sőt a megkeményedett barna cukrot is porrá apríthatjuk ezen az oldalon.

SZELETELŐ RÉSEK

Nem feltétlenül a legélesebbek ezek a szelető rések, de viszonylag kis mennyiségű élelmiszer reszelésére kiválóan alkalmasak. Használhatjuk uborkasaláta készítéshez, de szép sajtszeleket is vághatunk vele a saláta tetejére.

AZ EGÉSZ ESZKÖZ

Magát a teljes eszközt is tudjuk használni például sütéskor. Ha a reszelő alján van gumi, vagy szilikonszalag, azt távolítsuk el, így a reszelővel formát tudunk szaggatni például kekszsütéskor.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.