Hajlamosak vagyunk kényszermegoldásként tekinteni a szendvicsre. Akkor kerül terítékre, ha a praktikum ezt diktálja, mert jól szállítható, nem kell melegíteni és evőeszköz sem kell hozzá. Pár országban hatalmas a kultusza, néhány ötletet érdemes ellesni tőlük.

3 zseniális szendvics, amit ki kell próbálnod!

Közismert, hogy a szendvics, ez a kézbe fogható finomság az angliai Sandwich negyedik grófja után kapta a nevét.

A legenda szerint azért, mert a gróf a kártyázást nem kívánta félbeszakítani még az étkezés kedvéért sem, ezért utasította a konyhát, hogy két kenyérszelet közé tegyenek egy darab húst. Ezt pedig már kényelmesen elfogyaszthatta a játék közben is. S ezzel egy időben megkezdődött a gyorsételeket előállító iparág hosszú, szövevényes története is.

Persze szó nincs arról, hogy a szendvics (vagy akár a gyorsétel, mint kategória) egészségtelen lenne, csak gondosan kell összeválogatni az alapanyagokat. Nemcsak az uzsonnástáskába kerülhet belőle, hanem egy-egy szaladós estén tökéletes választás vacsorára is. Ha van néhány ilyen különleges összeállítás a tarsolyunkban, akkor még a váratlanul betoppanó vendégeket is finom és látványos harapnivalóval kínálhatjuk meg.

Londoni szendvics: kikeverünk 10 dkg krémsajtot egy marék konzerv kukoricával és fél, nagyon apróra összevágott kaliforniai paprikával. Pici sóval ízesítjük. Nyolc szelet szendvicskenyér héját levágjuk. Négyet megkenünk a krémmel, ráteszünk egy-egy levél salátát, arra pedig négy-négy paprikásszalámi-karikát. Erre jön még felcsíkozott paprika és uborka, végül a tetejére rakjuk a másik négy kenyérszeletet. Összenyomjuk a szendvicseket, majd átlósan két-két háromszögbe vágjuk.

Klubszendvics: Héjastul lereszelünk egy darab uborkát, kicsi sóval összekeverjük, hagyjuk állni. Levágjuk nyolc szelet szendvicskenyér héját. 10 dkg krémsajtot összekeverünk egy kis lereszelt sárgarépával, pici sóval, borssal, hozzádolgozzuk a kinyomkodott uborkát is. Megkenjük vele a kenyereket. Négy szeletre salátaleveleket fektetünk, arra pedig egy-egy szelet füstölt lazacot. A tetejére pár vékonyra szelt hagymakarikát, vágott kaprot szórunk, majd rányomjuk a felső kenyérszeletet. Ezt is átlósan felezzük.

Greenwich Village szendvics: 10 dkg krémsajtot összekeverjünk sóval, borssal, csipetnyi curryvel, egy cikk nagyon apróra vágott ananásszal. Megkenünk vele nyolc szelet szendvicskenyeret (a héjukat előzetesen levágjuk). Teszünk rá felszeletelt kivit és füstölt pulykamellet. Megszórjuk csírával, rátesszük a felső kenyérszeleteket, összenyomjuk, háromszögbe vágjuk.

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.