Családja válogatja, pont mikor, de ötödikén este vagy hatodikán reggel a Mikulás meglátogatja a gyerekeket, és elhelyez pár apró csomagot a kikészített, fényesre takarított kicsi cipőcskékbe. Mindig gond, hogy mi kerüljön a kis piros csomagokba.

Mit hozzon a Mikulás?

Ma már szerencsére sok családban a cukrok és a csokik nem a mindennapi étkezés részei. Az ünnepnapokon azért egy kicsi lazulás megengedhető. Az apró mandarin és a mogyoró mellé azért tehetünk pár édességet is. Ezekkel akkor járunk a legjobban, ha mi magunk gyártjuk, legalább tudjuk, hogy mit eszik a gyerek. Összeválogattunk pár apróságot, amelyeknek az elkészítése még a rendkívül elfoglalt anyukák idejébe is beleférhet, és a kicsik nagy örömmel fogják majszolni. Most még el lehet szaladni a boltba, ha hiányzik valamelyik alapanyag, és minden elkészülhet időre.

Pár ötlet:

https://videkize.hu/recept/kakaos-pillecukor/

https://videkize.hu/recept/hazi-csokis-mogyorokrem-gyumolcsokkel/

Pilóta keksz: süssünk kis kerek tallérokat egyszerű linzertésztából (a fele legyen kakaós), és ragasszuk össze a házi mogyorókrémmel.

Csokis rizskorong: a nagyon olcsón kapható puffasztottrizs-korongok egyik felét vonjuk be olvasztott ét- vagy tejcsokival.

Diákcsemegés csokoládélapocskák: olajozzunk ki pár szilikon vagy papír muffinformát. Öntsünk az aljukra olvasztott csokit, és nyomkodjunk a tetejébe diákcsemegét. Ha megdermedt, fordítsuk ki.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.