A CNN Travel a világ legjobb ötven édessége közé beválasztotta Dél-Amerika kedvenc süteményét, a Tres Leches Cake nevű finomságot. Bár egy végtelenül egyszerű, sokféle tejjel locsolgatott kevert tésztáról van szó, és szerintünk is ott a helye a legjobbak között.

Olvadó gyönyörűség

Dél- és Közép-Amerika híres süteménye ez a finomság. Tulajdonképpen egy egyszerű kevert tészta, amelyet sütés után jó alaposan átitatnak többféle édes tej keverékével. Erre az átáztatott piskótaszerűségre jön még egy réteg tejszínhab. Nagyon közkedveltek ezek a szaftos rakottasok mindenfelé, gondoljunk csak a magyar somlóira, vagy az olasz tiramisura, vagy az angol trifle-re. Ez a dél-amerikai változat méltó versenytársa az előbb felsoroltaknak. Elképesztően finom, szaftos, abbahagyhatatlanul eteti magát.

Először is össze kell állítani a sok tojásos, tejes kevert tésztát, ezt megsütjük. Akár így is ehető, de ez még nem a háromtejes torta, csak az alapja. Megszurkáljuk hurkapálcával vagy villával, hogy jobban beszívja majd az édes folyadékokat.

Utána alaposan meglocsoljuk az édes, tejes-tejszínes keverékkel.

Majd hagyjuk állni egy órát, hogy a tészta felszívja ezt a rengeteg folyadékot.

Már eza sokféle tejjel átitatott tészta is tökéletes, de turbózhatjuk tejszínhabbal, és pár falat pikáns gyümölccsel, még jobb lesz a desszert. Most, az eperszezon közepén érdemes ezzel az illatos gyümölccsel is kipróbálni.

https://videkize.hu/recept/haromtejes-torta-tres-leches-cake/

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.