Mindig tele vagyunk fantasztikusnál fantasztikusabb tervekkel, aztán majdnem mindig az a vége, hogy rájövünk, már egy fél napunk sem maradt a saját készítésű ajándékok legyártására. Ilyenkor jól jönnek ezek a tényleg csak pár percnyi élő munkát igénylő kis semmiségek, amelyeknek aztán mégis annyira lehet örülni. Mert szépek, finomak, személyre szabottak.

Ötperces ehető ajándékok

A trüffel a világ legegyszerűbb édessége. Alapesetben tejszínnel és vajjal dúsított, különféle fűszerekkel ízesített csokoládé. Szinte elronthatatlan. Természetesen jó minőségű csoki kell hozzá, hiszen alapvetően ez fogja meghatározni a desszert ízét. Összeolvasztjuk a csokit a tejszínnel és a vajjal, aztán kedvünk szerint adunk hozzá fűszert, diófélét, alkoholt, szárnyalhat a fantáziánk.

Az alap: 20 dkg csokihoz egy deci tejszín. Adhatunk még hozzá egy evőkanál vajat is. A tejszín és a zsiradék is lehet növényi is. Ízesítjük tetszés szerint. Hűtőszekrényben dermesztjük. Utána vizes kézzel kis gombócokat gyúrunk, és megforgatjuk ízlés szerint apró cukorkában, darált mandulában, kakaóporban, kókuszreszelékben, tört mogyoróban, stb.

Fahéjas-szegfűszeges étcsokitrüffel: a tejszínt felforraljuk 2 szegfűszeggel, öt perc állás után leszűrjük. Az étcsokit apró darabokra vágjuk, hozzákeverjük a fűszeres tejszínhez egy csipet őrölt fahéjjal együtt, és addig kevergetjük, míg fel nem olvad. Végül hozzákeverjük a vajat is.

Rumos-mazsolás trüffel: felaprítunk egy evőkanál mazsolát, beáztatjuk pici rumba. Felmelegítjük a tejszínt, megolvasztjuk benne a feldarabolt csokit. Hozzákeverjük a vajat, majd a leszűrt rumos mazsolát, egy teáskanálnyi rumot is adunk hozzá.

Kapucsínótrüffel whiskyvel: felforrósítjuk a tejszínt, hozzákeverjük a neszkávét, majd a feldarabolt fehér csokit megolvasztjuk benne. Beledolgozzuk a vajat és a whiskyt.

Narancsos fehércsoki-trüffel kókusszal: felforrósítjuk a tejszínt egy narancs reszelt héjával és egy evőkanál narancslével, majd megolvasztjuk benne a feldarabolt fehér csokit. Hozzákeverjük a vajat.

Sós mogyorós, tejmentes trüffel: felmelegítjük a tejet egy csipetnyi őrölt kávéval, és megolvasztjuk benne a feldarabolt étcsokit. Belekeverünk összesen 5-6 dkg durvára darált mandulát és mogyorót.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.