Magazin

Mindig gond, hogy mit csomagoljunk tízóraira. A legtöbb gyerek imádja a friss, ropogós kiflit, még magában is. Megmutatjuk, hogy készíthetjük el otthon. Ha esetleg nem fogy el azonnal vagy másnap, le is fagyaszthatjuk, megőrzi a frissességét.
Novemberben már sok jó okunk van a sütésre, itt vannak a névnapok, az iskolai ünnepségek, jöhetnek a karácsonyi sütipróbák, mind remek alkalom egy-egy adag különleges édesség elkészítésére. A csokoládérajongók nagy kedvence a Rigó Jancsi, az otthoni elkészítése nem is annyira bonyolult, mint gondolnánk.
Mától kapható friss, ropogós őszi lapszámunk. A szeptemberi iskolai becsöngetéssel együtt kezdődik ismét a napi tízóraigyártás. Sok ötletet adunk ehhez, tartalmas, izgalmas szendvicseket, valamint édes és sós péksüteményeket kínálunk. A havi menüt a gyerekek kedvenceiből állítottuk össze. Főztünk még sok olcsó kedvencet, és készítettünk pár csodás desszertet is.
Az őszi időszakban érdemes felhasználni a betárazott babjainkat és összeütni egy tartalmas, gazdag bablevest, ami után elég egy jó túrógombóc vagy palacsinta, és máris komplett az ebéd!
Ha a gyerek valamit nem fogyaszthat, különösen oda kell figyelni, hogy kívánatos és ínycsiklandó legyen az uzsonnája, ne érezze magát számkivetettnek. Olyan jól csomagolható ínyencfalatokat találtunk ki a diétázó apróságoknak, hogy irigykedni fognak rájuk a többiek.
A sós pitéket mindenki szereti. Ha készen kapható tésztából csináljuk, még egy gyerek is össze tudja rakni pár perc alatt, és a végeredmény pedig csodás. Tökéletes hétköznapi vacsora lehet egy nagy tál salátával. A maradékot pedig másnap csomagolhatjuk tízóraira (de nemigen szokott belőle maradni).
Vészesen közeledik a becsöngetés, szerdán már szeptember elseje. Ismét főhet a fejünk, mit csomagoljunk az aprónépnek tízóraira. Tartalom- és tápanyagdús legyen, bírja a gyűrődést, és legyen vonzó a csemete számára, hogy meg is egye, ne a kukában végezze. Javaslunk pár kipróbált receptet.

Ezek is érdekelhetnek