Magazin
Mindenféle ízben készíthető. Egyszerű alapanyagokból, gyorsan összerakható, s nemigen lehet elrontani. Gondolom, már kitalálható, hogy ez csak a puding lehet. Ha hajlandóak vagyunk öt percnél több időt rászánni, akkor a készen kapható egyenízek helyett különlegesen finom házi változatot készíthetünk.
Vannak olyan elméletek, amelyek szerint bizonyos ízekhez, ételfélékhez meghatározott érzelmek, vágyak köthetőek. Aki például lágy krémeket enne, az kényeztetésre vágyik. Ha pedig épp utáljuk az egész világot, és teli vagyunk elfojtott agresszióval, akkor ropogós ételeket ennénk, például csipszet. A készen kapható burgonyacsipszek nem tartoznak a legegészségesebb élelmiszerek közé, helyettük a házi zöldségcsipszeket ajánljuk.
A tokányok, ezek a szaftos húsételek nemcsak nagyon finomak, hanem praktikusak is. Érdemes egyszerre megcsinálni egy nagy lábassal, és aztán rájárhatunk két-három napig. Jól melegíthető, jól bírja a hűtést és a fagyasztást. Most, hogy kitört a tavasz, főzhetjük bográcsban is. Adhatunk mellé kenyeret, nokedlit, krumplit, tésztát, rizst, a maradékot betekerhetjük tortillába, palacsintába – ahány köret, annyiféle étel lesz.