Magazin

Nehéz ellenállni a jeges édességek csábításának. Sajnos a készen kaphatóak egyrészt rengeteg olyan összetevőt alkalmaznak, amelyeket nem igazán szeretnénk megenni, másrészt irdatlan mennyiségű kalória van bennük. Sokkal jobban járunk, ha mi gyártjuk otthon a jégkrémet, minőségi alapanyagokból, adalékok nélkül, észszerű édesítéssel.
Egyre több háztartásban jelenik meg az air fryer, ez a kicsi, nehezen megnevezhető sütő. Angol neve igazi nyelvtörő, magyarul forró levegős sütőnek hívjuk, hát ez meg végtelen hosszú. Reméljük, lesz majd valami jó magyar neve, persze addig is bőszen használjuk. Adunk pár tanácsot a használatához.
A vasárnapi ebéd elengedhetetlen kelléke az aranybarnára sült friss hússzelet. Ez az étel azonban sokkal több rafinériát is megenged, mint amit gondolnánk. Íme néhány ötlet, amivel még finomabbá varázsolhatjuk a család kedvencét.
Így született meg a Holstein-szelet
A német konyháról sokan azt tartják, hogy nem érdemes az igazi figyelemre, hiszen csak kolbászból és párolt káposztából áll. Ettől nagyobbat nem is tévedhetnének!
Minden évben alig tudjuk kivárni a májust. Hiába kapható már márciustól mindenféle import eper, az ára sem horrorisztikus, ezek csak nyomokban hasonlítanak a magyar szabadföldi gyümölcs ízére. De ebben a hónapban végre hozzájuthatunk a kedvencünkhöz. Ha már alaposan belakmároztunk a friss eperből, akkor süssünk vele pár szépséges tortát.
Végre elkezdődik a friss gyümölcsök szezonja, nincs egyszerűbb hétvégi desszert a habcsóktortánál. Édes, roppanósra sült tojáshab, rajta lágy tejszínhab, azon pedig az aktuális friss gyümölcs. Ellenállhatatlan. Ha még nincs eldöntve, mi legyen a vasárnapi sütemény, akkor legyen ez, édes magyar eperrel.

Ezek is érdekelhetnek