Nehéz ellenállni a jeges édességek csábításának. Sajnos a készen kaphatóak egyrészt rengeteg olyan összetevőt alkalmaznak, amelyeket nem igazán szeretnénk megenni, másrészt irdatlan mennyiségű kalória van bennük. Sokkal jobban járunk, ha mi gyártjuk otthon a jégkrémet, minőségi alapanyagokból, adalékok nélkül, észszerű édesítéssel.
Magazin
Minden évben alig tudjuk kivárni a májust. Hiába kapható már márciustól mindenféle import eper, az ára sem horrorisztikus, ezek csak nyomokban hasonlítanak a magyar szabadföldi gyümölcs ízére. De ebben a hónapban végre hozzájuthatunk a kedvencünkhöz. Ha már alaposan belakmároztunk a friss eperből, akkor süssünk vele pár szépséges tortát.
Végre elkezdődik a friss gyümölcsök szezonja, nincs egyszerűbb hétvégi desszert a habcsóktortánál. Édes, roppanósra sült tojáshab, rajta lágy tejszínhab, azon pedig az aktuális friss gyümölcs. Ellenállhatatlan. Ha még nincs eldöntve, mi legyen a vasárnapi sütemény, akkor legyen ez, édes magyar eperrel.