Magazin

Ínyencek által jól ismert a sokféleképpen elkészíthető sárga rókagomba. Nálunk elsősorban tölgyesekben, bükkösökben, meleg és esős nyári-őszi hónapokban lelhető fel.
Cégünk, az Écsy Kft. rendkívül jól ellátott Nyugat- Európából érkező cukrász, gasztronómiai és sütőipari eszközökkel, felszerelésekkel, kisgépekkel.
Szendvicsbe, hamburgerbe, rántotta mellé vagy akár salátába – a bacon szinte minden formában mennyei. De néha előfordul, hogy a vágyott ropogós, mégis húsos bacon helyett néhol égett, néhol nyers, olajos szalonnát szedünk ki a serpenyőből. Ha azonban elkerülöd a következő bakikat, garantált a tökéletes íz és állag!
Körte, alma, szilva, füge – az ősz zamatos gyümölcsei még szebbé teszik ezt a hihetetlenül szép, színes évszakot. Ezeket a gyümölcsöket leginkább desszertekhez használjuk fel, pedig köretnek és salátának is nagyszerűek. A Vidék íze augusztus 28-án megjelent legfrissebb számában több receptet is hoztunk ezekkel a receptekkel és az iskolakezdésre is gondoltunk.
Ahhoz, hogy valaki hatékonyan tudjon főzni, nem elég a tehetség, kellenek megfelelő eszközök is. Ez az esetek nagy részében nem jelent drága edényeket vagy készülékeket, mindig az ár-érték arány a legfontosabb, és általában elég egy-egy jó-közép kategóriás darabba beruházni. Ez alól egyetlen tárgy kivétel: a kés.
Kisokos
A Szegfűszeg nem más, mint a a szegfűszeg fájának még ki nem nyílt virágrügye. Általában téli fűszerként tartjuk számon, jellegzetes illata a karácsonyi süteményekhez és italokhoz kötődik. Tegyük félre az előítéleteinket, használjuk bátran a többi évszakban is, de csak módjával, csipetenként.

Ezek is érdekelhetnek