A mikrót sokkal többre is használhatjuk, mint az ételek felmelegítése. Jöjjön néhány hasznos tipp, ami új értelmet ad a konyha egyik alapdarabjának.

8 mikrós trükk, ami minden háziasszony kedvence lesz

Alaposan mossa meg a fűszernövényeket, majd törölje meg őket a víztől. Helyezze a növényeket egy szélesebb tányérra, és 1.5-3 percig (vagy addig, amíg a nedvesség el nem párolódik a fűszernövényekből) mikrózza őket. Ha kiszáradtak, törje őket össze, és rakja tárolóba.

Sokan találkoztak már a kikristályosodott mézzel. De mégis mit lehet ezzel kezdeni? Az egyik mód, ha az üveget (fedővel együtt) forróvízben melegítjük addig, amíg vissza nem nyeri a régi állagát. A másik lehetőség, ha az üveget (immár fedő nélkül) a mikróba tesszük, és közepes fokozaton max. 1 percig melegítjük.

Ha szeretnénk gyorsan meghámozni a paradicsomot, akkor mossuk meg a zöldséget, majd rakjuk a mikróba 30 másodpercre. Ha kivettük, hagyjuk állni legalább 2 percig, ezután sokkal könnyebben eltávolíthatjuk a héját.

Olaj nélküli csipsz? Nem lehetetlen, ha mikrót használunk. A meghámozott, nagyon vékonyra(!) szeletelt burgonyát, hideg vízzel öblítsük le. Minden szeletről alaposan szárítsuk fel a vizet, ellenkező esetben nem ropogós csipsz, hanem puha krumpli kerül ki a mikróból. Egy (körre kivágott) sütőpapírra terítjük a szeleteket úgy, hogy egymással ne érintkezzenek, majd megkenjük őket néhány csepp olajjal. Félidőnél érdemes megfordítani őket (óvatosan, ne égessük meg magunkat).

Vegyszerek nélkül is tisztíthatjuk a mikrót. Ehhez egy közepes edényt töltsük fel félig vízzel, majd csavarjuk bele egy citrom levét. Legalább három percig nagy teljesítményen mikrózzuk a folyadékot, majd öt percig hagyjuk állni. Végül tisztára törölhetjük a mikrót papírtörlővel.

Nemcsak burgonyából készíthetünk ropogóst, de bacon szeletekből is! Tegyen egy közepes tálkát a mikróba, de lefelé fordítva, ez alá pedig egy nagyobb (szélesebb) lapos tányért. A bacon szeleteket helyezze a megfordított tálra (a zsír, így a lenti tányérra csepeg majd) és mikrózza addig, amíg ropogós nem lesz.

A világ legegyszerűbb sütemény a brownie, amit mikróban is elkészíthetünk. Amire szükségünk lesz: 1 ek. vaj, 1/4 csésze barna cukor, 1 tojás, 2 ek. kakaópor, 1/4 csésze liszt, 1 csipet sütőpor, só, 2 ek. csoki (feldarabolva). Vegyük elő a legnagyobb bögrénket, ami még befér a mikróba. Tegyük bele a vajat és cukrot, majd magas fokozaton, 45 másodpercig olvasszuk. Vegyük ki, és keverjük el a masszát egy kanállal. Mehet bele a tojás és a kakaó, újabb keverés és belerakhatjuk a lisztet, a sót és a sütőport is. A tetejére rádobhatjuk a csokit. Állítsuk közepes fokozatra a mikrót, és kb. 2 percig járassuk benne a bögrénket. A süti belülről még kissé folyós lesz (nem nyers!), de ettől ne ijedjünk meg, pont ez a célunk!

10 likőrös édesség hétvégékre

Befőzés indul! 10 recept kezdőknek és haladóknak!

[eadvert]

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.