Piros kása (Rote Grütze)

Ez a főként Németországban és Skandináviában elterjedt gyümölcsmártás tökéletes kiegészítője a legtöbb egyszerű desszertnek. Piros gyümölcsökből készül, minél többféle kerül a fazékba, annál jobb. Nagyon gyorsan megfő: nem kell beforralni, mint a lekvárokat szoktuk, amint átfőnek egy kicsit a gyümölcsök, már kész is van. Általában keményítővel sűrítik. A fűszerezés tetszés szerint megy, a legtöbb recept szerint kerül bele egy kis fahéj, szegfűszeg, vanília.

Egy kisebb adaghoz fél kiló vegyes, nyári, piros gyümölcsöt beledobunk egy fazékba (természetesen tisztítás, magozás után), összerottyantjuk, közben fűszerezzük ízlés szerint (de csak módjával, nem szabad elnyomni a gyümölcsök természetes ízét), adunk hozzá egy kis cukrot (ezzel is csínján bánunk, akkor jó a kásánk, ha kicsit pikáns marad), majd egy kis hideg vízben feloldott keményítővel besűrítjük. Remek kísérője fagyiknak, pudingoknak, tejberizsnek, egyszerű piskótáknak, stb.

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.