Több éve a krinolin is az utolsó padba kényszerült a párizsival együtt, lassan már a nevét sem illik kimondani. Pedig milyen finom is tudott lenni, forrón gőzölögve, kis mustárral, tormával, friss fehér kenyérrel.
Az élelmiszerek minőségére vonatkozó kötelező előírások gyűjteménye, az Élelmiszerkönyv szerint „legalább 32 mm átmérőjű, természetes vagy műbélbe töltött húspépet tartalmazó, főzéssel hőkezelt, füstölt, nem füstölt vagy füst ízesítésű készítmény. A hústartalom a késztermékre vonatkoztatva legalább 40%. (…) A főtt húspép íze mellett bors-, fokhagyma- és fűszerpaprika-íz érezhető, de idegen és mellékízek nem érezhetők.”
A nagyipari gyártás elterjedésével együtt nőtt a hozzáadott adalékanyagok száma és mennyisége, ráadásul még az íze és az állaga is vészesen leromlott. Ma már szerencsére ismét kapni jó minőségű termékeket, csak meg kell találni a biztos forrásokat.