Pár tanács, hogy igazán finom legyen az innivalónk!
- Gyártsunk ízesített jégkockát. Fagyasszunk bele egy-egy levélke zöld fűszert, egy-egy szem málnát, áfonyát, egy csík citrushéjat stb.
- Minimális mértékben édesítsük, sokkal üdítőbb lesz, ha kicsit savanykás az íze.
- Ne feledkezzünk meg arról, hogy csak bio- vagy kezeletlen citrushéjat használjunk. Ha már rászánjuk az időt, hogy minőségi üdítőitalt kínáljunk, ne mérgezzük a fogyasztókat.
- Ugyanazt a gyümölcs-fűszer adagot többször is fel lehet önteni. Lehetőleg forrás- vagy tisztított vizet használjunk.
- Fogyasztás előtt egy-két órát érdemes állni hagyni az italokat, sokkal gazdagabb lesz az ízük.
Narancsos-erdei gyümölcsös limonádé: Héjastul felkockázunk egy-egy kezeletlen narancsot és a lime-ot, beleszórjuk egy kancsó aljára. Rárakunk 20 dkg vegyes bogyós gyümölcsöt, felöntjük vízzel. Ízlés szerint édesítjük.
Epres-citromfüves limonádé: Egy liter vizet egy kancsóba öntünk. Cikkekre vágunk egy kezeletlen citromot, finoman belefacsarjuk a vízbe, majd hozzádobjuk a gerezdeket is. Beleteszünk 20 dkg felszeletelt epret és a egy kis csokornyi citromfűlevelet. Ízlés szerint édesítjük.
Rozmaringos limonádé: Egy kancsóba egy liter vizet öntünk. Belefacsarjuk három citrom levét. Egy kezeletlen citromot héjastul cikkekre vágjuk, majd beledobjuk a citromos vízbe egy-két rozmaringág társaságában. Ízlés szerint édesítjük.
Kókusztejes-uborkás limonádé: Egy kígyóuborkából vágunk pár vékony szeletet, a többi részét apróra kockázzuk vagy reszeljük. Belerakjuk a kancsóba. Ráöntünk öt deci vizet és a öt deci híg kókusztejet, beledobunk egy darabka felszeletelt gyömbért meg egy kis csokor mentát. Belefacsarjuk egy citrom levét, kicsi sóval ízesítjük.