Mindig érdemes arra odafigyelni, hogy eleget igyunk, de nyáron, melegben különösen fontos. Ha unják a vizet, semmi esetre se cukros, szénsavas üdítőket válasszanak, inkább készítsenek házi limonádét. Fantasztikusan finomak, frissítőek, és még egészségesek is, ha nem cukrozzuk agyon.

Szépséges szomjoltók

Pár tanács, hogy igazán finom legyen az innivalónk!

  • Gyártsunk ízesített jégkockát. Fagyasszunk bele egy-egy levélke zöld fűszert, egy-egy szem málnát, áfonyát, egy csík citrushéjat stb.
  • Minimális mértékben édesítsük, sokkal üdítőbb lesz, ha kicsit savanykás az íze.
  • Ne feledkezzünk meg arról, hogy csak bio- vagy kezeletlen citrushéjat használjunk. Ha már rászánjuk az időt, hogy minőségi üdítőitalt kínáljunk, ne mérgezzük a fogyasztókat.
  • Ugyanazt a gyümölcs-fűszer adagot többször is fel lehet önteni. Lehetőleg forrás- vagy tisztított vizet használjunk.
  • Fogyasztás előtt egy-két órát érdemes állni hagyni az italokat, sokkal gazdagabb lesz az ízük.

Narancsos-erdei gyümölcsös limonádé: Héjastul felkockázunk egy-egy kezeletlen narancsot és a lime-ot, beleszórjuk egy kancsó aljára. Rárakunk 20 dkg vegyes bogyós gyümölcsöt, felöntjük vízzel. Ízlés szerint édesítjük.

Epres-citromfüves limonádé: Egy liter vizet egy kancsóba öntünk. Cikkekre vágunk egy kezeletlen citromot, finoman belefacsarjuk a vízbe, majd hozzádobjuk a gerezdeket is. Beleteszünk 20 dkg felszeletelt epret és a egy kis csokornyi citromfűlevelet. Ízlés szerint édesítjük.

Rozmaringos limonádé: Egy kancsóba egy liter vizet öntünk. Belefacsarjuk három citrom levét. Egy kezeletlen citromot héjastul cikkekre vágjuk, majd beledobjuk a citromos vízbe egy-két rozmaringág társaságában. Ízlés szerint édesítjük.

Kókusztejes-uborkás limonádé: Egy kígyóuborkából vágunk pár vékony szeletet, a többi részét apróra kockázzuk vagy reszeljük. Belerakjuk a kancsóba. Ráöntünk öt deci vizet és a öt deci híg kókusztejet, beledobunk egy darabka felszeletelt gyömbért meg egy kis csokor mentát. Belefacsarjuk egy citrom levét, kicsi sóval ízesítjük.

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.