Nincsen húsvét kalács nélkül. Van, aki az édesebbet szereti, van, aki a sósat, tulajdonképpen többféle is elfér az ünnepi asztalon. Egy a sonka-tojás mellé, egy pedig desszertként. Pár remek receptet ajánlunk, néhány jó tanáccsal.

Ünnepi kalácskavalkád

Kalácsmagasító jótanácsok, hogy foszlós, puha, magas kalácsunk legyen:

[eadvert]

Legyen az összes hozzávaló szoba-hőmérsékletű. Figyeljünk arra, hogy időben vegyük ki a tojást a hűtőszekrényből, hozzuk ki a meleg konyhába a lisztet a kamrából.

Meleg, nem huzatos helyen dolgozzunk a kelt tésztával, ilyenkor ne szellőztessünk, nehogy megfázzon a tészta.

Magasabb és szebb lesz a kelt tészta, ha a sütő aljába teszünk egy tepsit vízzel, a keletkező gőz csodát tesz.

A receptekben a finomliszt felét nyugodtan helyettesíthetjük teljes kiőrlésű liszttel.

Úgy igazi a kalács, ha a tetejét megkenjük felvert tojással. Ez viszont hamar megég, tehát a legjobb, ha csak félidőben kenjük a félig sült tésztára.

 

Kakaós tekert kalács

Pöttyös kalács

Húsvéti mazsolás-kesudiós kalács

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink