Húsvéti mazsolás-kesudiós kalács

ELŐKÉSZÍTÉS: 40 perc – KELESZTÉS: 1,5 óra
– SÜTÉS: 30 perc – Fél deci cukros, langyos tejszínben felfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt. A kétféle lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a két tojássárgáját. Ráöntjük a felhabosodott élesztőt, a maradék langyos tejszínt, szépen kidagasztjuk, ha kell, pici lisztet adhatunk még hozzá. A végén hozzágyúrjuk a reszelt sárgarépát, a mazsolát és a kesudiót is. Letakarva kelesztjük. Utána átgyúrjuk, vastagra nyújtjuk, felcsavarjuk lazán. Papírral kibélelünk egy szögletes sütőformát.
Belehelyezzük a tésztát, lefedve ismét kelesztjük. A kelési idő felénél éles késsel hosszában bevágjuk. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük. Félidőben kivesszük, megkenjük felvert tojással, majd készre sütjük.

kaloria 230 CAL
ido 160 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.