Palóc tekercs
A meghámozott, nyers reszelt burgonyából a sokak által tócsninak ismert, ízletes masszát készítünk: a reszelt
krumplit összekeverjük liszttel, tojással, sóval, borssal, pépesre zúzott fokhagymával és annyi tejjel, hogy ne legyen túl sűrű. A húst kiklopfoljuk, enyhén besózzuk. A sajtot villával szétnyomkodjuk, a tejföllel elkeverjük, és elosztva felkenjük a pulykamellekre. Lapos tekercseket készítünk. Lisztbe forgatjuk, majd a masszába mártjuk,
hogy egyenletesen befedje. Forró olajban jól átsütjük, mint bármilyen bundás húst. Tálalásnál három rézsútos
szeletbe vágjuk a húsroládot. A húsétel különleges ízvilága úgy érvényesül igazán, ha petrezselymes párolt rizzsel és szeletelt őszibarackbefőttel együtt kínáljuk.