A húst kettévágjuk, majd mindkét részt egy centiméter vékonyra kinyitjuk, hogy szép nagy szeleteket kapjunk. Mindkettőt jól kiverjük a klopfolóval. Sózzuk, megszórjuk egész zöld borssal. Kirakjuk a szeletelt baconnel, úgy, hogy kicsit fedjék egymást a szalonnaszeletek. Felcsavarjuk. Két erős alufóliadarabot kikenünk zsírral, egyesével belecsomagoljuk a roládokat. A végüket szaloncukorszerűen összetekerjük. Berakjuk egy tepsibe, öntünk alá kevés vizet, és 170 fokos sütőben 2-3 órán át pároljuk.
Amíg sül, a hagymát meghámozzuk, felszeleteljük, és kevés zsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a szintén vékony csíkokra vágott csemegeuborkát, ízesítjük a mustárral, megszórjuk egy kis sóval és durvára tört fekete borssal, tíz percig együtt pároljuk. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, majd zsírral és sóval durvára törjük.
Tálalás előtt kicsomagoljuk a húsokat, keresztben felkarikázzuk. Tálalótálra rendezzük a retekcsírával megszórt krumplival és az uborkás raguval együtt.