Kolozsvári rakott káposzta

Kockára vágunk 10 dkg szalonnát, kipirítjuk, megdinszteljük benne a felvágott vöröshagymát, majd a zúzott fokhagymát is. Meghintjük őrölt pirospaprikával. Rögtön öntünk rá egy deci vizet. Rárakjuk a savanyú káposztát, és többször megkeverve addig pároljuk, míg meg nem puhul (20-25 perc). Ha szükséges, kis vizet önthetünk még alá. A másik hagymát egy evőkanál zsíron üvegesre sütjük, megszórjuk őrölt köménnyel, pirospaprikával, rádobjuk a húst, és kevergetve megsütjük. Összekeverjük az előfőzött rizzsel, szükség szerint fűszerezzük sóval és borssal.

Kizsírozunk egy tepsit, és összerakjuk a káposztát: alulra tesszük a paprikás párolt káposzta harmadát, arra rásimítjuk a rizses darált hús felét. Kirakjuk a tetejét felkarikázott kolbásszal. Aztán mindezt megismételjük. A tetejére kerül a maradék káposzta, arra pedig a kakastaréjra vágott 10 dkg szalonna és a maradék kolbász. 190-200 fokos sütőben 30 perc alatt jól összesütjük. Kenyeret és tejfölt adunk mellé.

kaloria 540 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink