Áfonyás lilakáposzta-saláta hátszíncsíkokkal tálalva
A hátszínt besózzuk, kevés zsiradékon hirtelen megpirítjuk. Szép, piros kérget sütünk rá. A húst ezután áttesszük egy tűzálló tálba, és a forró (200 fokos)
sütőben körülbelül 15 perc alatt megsütjük.
Közben a káposztát vékonyra legyaluljuk, a sárgarépát csíkokra vágjuk. A káposztát egy serpenyőben kevés olajon megfuttatjuk. Amikor kezd összeesni, megsózzuk, kevés almaecetet öntünk rá, és összekeverjük az áfonyalekvárral.
Ha kihűlt a káposzta, hozzáadjuk a sárgarépacsíkokat is.
Az elkészült, langyosra hűlt hátszínt csíkokra vágjuk, és elosztjuk a saláta tetején. Végül megszórjuk friss áfonyával meg a csírával.