Alföldi betyárleves

Finomra vágjuk a vöröshagymát, és egy nagy fazékban megdinszteljük a két evőkanál zsíron. Hozzátesszük az apróra vágott fokhagymát, és még 2-3 percig pároljuk együtt. Beletesszük a fazékba a felkockázott marhahúst, és fehéredésig pirítjuk. Kevés vizet öntünk hozzá, és elkezdjük főzni, közben ízesítjük őrölt pirospaprikával, köménnyel, babérral, sóval és borssal. Ha már majdnem puha a hús, jöhetnek hozzá a meghámozott, feldarabolt gyökérzöldségek, a megtisztított, felszeletelt gomba, valamint a felkarikázott kolbász. Felöntjük a maradék alaplével, elkezdjük főzni. Ha újra felforrt, beleöntjük a fagyasztott borsót és zöldbabot. Addig főzzük, míg az összes hozzávaló meg nem puhul.

Kis hideg vízben csomómentesre keverjük a lisztet, hozzávegyítjük a tejfölt. Hozzáöntjük a forrásban lévő leveshez, és jól kiforraljuk. Ha készen van, ízlés szerint citromlével savanyítjuk.

Jászberényi disznótorosleves

kaloria - CAL
ido 145 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink