Először a tölteléket készítjük el: az almát meghámozzuk, a csutkáját kivágjuk, a húsát vékony szeletekre vágjuk. Beleöntjük egy tálba, ráreszeljük a citrom héját, rányomjuk a levét. Rászórjuk a cukrot, a sót, a fűszereket és a keményítőt, összeforgatjuk, majd hagyjuk állni.
A pitetésztához a fagyos vajat összemorzsoljuk a cukorral elkevert liszttel. (A legegyszerűbb egy késes betétű robotgéppel.) Hozzáöntjük a víz felét, beledolgozzuk, majd fokozatosan még annyi vizet adagolunk hozzá, hogy összeálljon a tészta. Két egyenlő részre osztjuk, mindegyiket cipóvá formázzuk. Az egyiket átlátszó fóliába csomagoljuk, és berakjuk a hűtőszekrénybe. A másikat 2-3 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk fahéjas cukorral. Szorosan feltekerjük. Ezt is átlátszó fóliába csomagoljuk, és legalább egy órára berakjuk a hűtőszekrénybe.
A pihentetett tésztacipót lisztezett felületen 28 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk. Beletesszük egy 24 cm-es piteformába, rányomkodjuk az oldalára is, a kilógó részeket levágjuk. Villával megszurkáljuk az alját, és 5 percre berakjuk a fagyasztószekrénybe.
A fahéjas tekercseket is kivesszük a hűtőszekrényből, és fél centi vastag karikákra vágjuk. A korongokat kézzel szabályosra igazgatjuk.
Kivesszük a fagyasztóból a tésztával bélelt piteformát. Megtöltjük az almatöltelékkel. Szorosan lefedjük a fahéjas tekercsekkel úgy, hogy kissé fedésben legyenek. Végül lekenjük a tejszínnel elkevert tojássárgájával.
200 fokos sütőbe toljuk, 20 percig sütjük. Majd 175 fokra csökkentjük a sütő hőmérsékletét, és még 45-60 perc alatt készre sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, alufóliával letakarjuk. Rácson kihűtjük, majd cikkeket vágunk ki belőle.