- Meghámozzuk az almát, a húsát kockára vágjuk. Öszszekeverjük a cukorral és a fűszerekkel (fahéj, vaníliás cukor, reszelt citromhéj). Hozzáadjuk a mazsolát, és egy lábasban roppanósra pároljuk. Ha kész, elkeverjük benne a keményítőt, félrerakjuk. Összegyúrjuk a tésztát a hozzávalókból. Kétfelé osztjuk. Lisztezett felületen egyesével nem túl vékonyra kinyújtjuk. Megszórjuk a morzsával. Egy csíkban ráhelyezzük a kihűlt tölteléket. Feltekerjük, mint a bejglit. Alaposan kizsírozunk két őzgerincformát, és belefektetjük a két tekercset. 175 fokra felfűtött sütőbe toljuk, és 25-30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, vastagabb szeletekre vágjuk, és karamellmártást adunk mellé.
Így készül a sütemény lépésről lépésre: