Forrás: O. Horváth György

Almás csülök zöldségágyon, paprikás puffanccsal

Almás csülök zöldségágyon

Ehhez egy magasabb falú tepsit vettem elő, öntöttem bele egy kis sertészsírt, ráraktam a zeller leveleiből egy adaggal, belefektettem a zöldfűszerekből készített
csokrot, majd elrendeztem a megtisztított zöldségeket. A gyökérféléket, zellert kettéhasítottam, a hagymát, krumplit, gombát és almát egészben raktam bele. Közéjük illesztettem a sóval-borssal átdörzsölt csülköt, megszórtam egész köménymaggal. Betekertem alufóliával, s másfél órát így sütöttem-pároltam. Ezután levettem a fóliát, és félóra alatt a bőre is ropogósra pirult. Arra figyelni kell, hogy a zöldségfélék alatt legyen elegendő szaft, máskülönben lesülnek.

Paprikás puffancs

A lisztből és a kevés tejben pici cukorral felfuttatott élesztőből a maradék langyos tejjel meg egy kis sóval kelt tésztát készítünk, mely a pizzatésztához hasonlít, mivel olajat is teszünk hozzá. No meg apró kockákra vágott pritamint, ami legalább annyira színesíti a látványt, mint a muffinsütőben kisütött puffancsok ízét. Sörrel vagy zamatosabb fehérborral tálalhatjuk!

kaloria 990 CAL
ido 150 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: O. Horváth György

Ajánlataink