Almás kínaikel-saláta vagdalttal
Finomra vágjuk a vöröshagymát. Egy tálban alaposan összekeverjük a pulykahússal. Hozzágyúrjuk az egész tojást, a zsemlemorzsát, majd sóval, borssal, őrölt
pirospaprikával meg zúzott fokhagymával ízesítjük. Vékonyan kiolajozunk egy kisebb sütőedényt, beleterítjük a masszát úgy, hogy 1-1,5 cm magas legyen. 160-180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Megmossuk a zöldségeket és az almát. A salátát kisebb darabokra tépkedjük, az almát és a kínai kelt felkockázzuk, a lila hagymát vékony fél szeletekre vágjuk.
Összekeverjük, és egy tálba halmozzuk. A tetejére rakjuk a kockákra vágott vagdaltat.
Öntet
Egy kis üvegben jól összerázzuk az öntet hozzávalóit, és tálalás előtt meglocsoljuk vele a salátát.