Almás pulykamell vajas kelkáposztával
A kelkáposztát csíkokra vágjuk, és egy percig szódabikarbónás, sós forró vízben blansírozzuk, hogy megtartsa a szép, zöld színét. Az almát megmossuk, a csumáját kivágjuk, és félcentis karikákra szeleteljük. A lila hagymát megtisztítjuk, és ugyancsak felkarikázzuk.
A pulykamellszeleteket kiklopfoljuk, besózzuk, megborsozzuk. A húsok egyik felére teszünk egy szelet tarját, egy szelet sajtot, két karika almát, két karika hagymát, majd megint egy szelet sajt és egy szelet tarja következik. Ráhajtjuk a másik felüket, a széleket fanyársakkal összetűzzük, azután közepesen forró olajban a töltött húsok mindkét oldalát megsütjük.
A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, rádobjuk a finomra vágott majoránnát meg a lecsepegtetett kelkáposztacsíkokat.
Jól összeforgatjuk, átforrósítjuk, és ezt adjuk a hús mellé köretnek. Burgonyapürét vagy sült krumplit is kínálhatunk hozzá.