Almás-májas szalonnával töltött karaj
A karajszeleteket kiklopfoljuk és megsózzuk. A szalonnát kockákra vágjuk, megpirítjuk, kisütjük a zsírját, majd rádobjuk a megmosott, kockákra vágott csirkemájat, és a meghámozott, ugyancsak kockákra vágott almát. A tölteléket ízlés szerint megsózzuk, azután a karajszeletekre halmozzuk. A húst félbehajtjuk, hústűvel
megtűzzük.
A vajat egy lábasban felmelegítjük, beletesszük a meghámozott, lereszelt sütőtököt, és egy kicsit megpirítjuk. Felengedjük a fehérborral meg a tejszínnel, majd beletesszük a hústekercseket. Fedő alatt 30-40 perc alatt megpároljuk, közben egyszer megforgatjuk. Tálalás
előtt a hústekercseket ferdén kettévágjuk – hogy megmutassuk az ínycsiklandó tölteléket –, és a sütőtökös mártással együtt kínáljuk.