Almás-tormás tekercs
A hússzeleteket kissé kiveregetjük, sóval és borssal meghintjük. Mindegyikre ráfektetünk egy-egy szelet sonkát, megkenjük tejszínes tormakrémmel, majd elosztjuk rajtuk a finomra aprított pórét és a cikkekre vágott almát. A húst felcsavarjuk, cérnával összekötözzük, és felforrósított olajon minden oldalát megpirítjuk. Aláöntjük a bort, és mérsékelt tűzön, fedő alatt 90 percig pároljuk. A pecsenyelével locsolgatjuk.
Kelkáposzta
Felhevített vajon megpároljuk a felkockázott hagymát
meg a csíkokra vágott kelkáposztát. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, beleöntjük a tejszínt, és 15 percig pároljuk. A húst kivesszük, és melegen tartjuk. A pecsenyelébe belekeverjük a tejszínt, és még egyet forralunk rajta. A pikáns tekercset a mártással és a kelkáposztával tálaljuk. Pirított szalonnába forgatott krumpligombócot adhatunk hozzá.