Ananászos palacsintatortácska csokoládéöntettel

Ananászos palacsintatortácska csokoládéöntettel

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a narancshéjjal és a
vaníliás cukorral elkeverjük. A fehérjét habbá verjük. Amikor már elég kemény, hozzáadjuk a kristálycukrot. A tojássárgájához lisztet adunk, s a tejjel sűrű palacsintatésztát kavarunk. Végül óvatosan – hogy ne törjön össze a hab – belevegyítjük a fehérjét. A palacsintasütőt kivajazzuk, és 10 cm átmérőjű palacsintákat készítünk, adagonként három darabot a következő módon: amikor a palacsinták egyik fele megsült, a nyers felére egy-egy karika ananászt helyeztünk, s megfordítjuk. Így az édes konzervananász karamelles ízt kap. Tálaláskor 3-3 gyümölcsös palacsintát egymásra helyezünk, s csokoládéöntettel, esetleg meggymártással meglocsolva kínáljuk.

kaloria 350 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink