Forrás: Csonka Ilona

Angyalbögyörő konyakos aszalt szilvával

  1. Héjában megfőzzük a krumplit, még forrón meghámozzuk, és rögtön áttörjük. Utána kiterítve hagyjuk hűlni. Ha már hideg, sózzuk, összegyúrjuk egy tojással és annyi liszttel, amennyit felvesz (minél kevesebbel, mert annál finomabb lesz). Rudakat formázunk belőle, majd a rudakat keresztben vékony csíkokra vágjuk, és a tenyerünk között megsodorva nudlikat gyúrunk belőlük. Bő sós vizet forralunk, és több adagban kifőzzük benne a tésztát. Közben a vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. Amikor már világosbarna, hozzáadjuk a diót is, és együtt még sütjük egy kicsit. Ebbe az alapba szedjük a kifőtt nudlit. Rátesszük a fedőt az edényre, és összerázzuk.
  2. A mártáshoz összevágjuk az aszalt barackot. Egy kis lábasba rakjuk a gyümölcsöket, ízesítjük fahéjjal, szegfűszeggel, citromlével, öntünk alá pici vizet, és kis lángon összefőzzük. Ha kész, hozzákeverjük a konyakot is. A diós nudlit ezzel a mártással és egy kis porcukorral tálaljuk.

A zabkeksz titka

Almás-körtés morzsasüti fagyival

 

kaloria 530 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Csonka Ilona

Ajánlataink