Angyaltorta kókuszos habbal és nektarinnal

Összekeverjük az élesztőt és a lisztet 100 g cukorral. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a maradék 60 g cukorral és a citromlével. Három adagban fakanállal a habhoz keverjük a lisztes elegyet, jól eloszlatjuk benne, persze ügyelünk rá, hogy ne törjük meg a habot túlságosan. Tapadásmentes formába öntjük, majd a megtöltött formát néhányszor a pulthoz ütögetjük, hogy a benne lévő légbuborékok kipukkadjanak.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30-35 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a sütőből, a formával együtt egy rácsra állítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, a széleit késsel óvatosan meglazítjuk, és kiborítjuk egy tányérra.

Keverőtálba tesszük a jéghideg tejszínt és mascarponét, hozzátesszük a porcukrot, és elektromos habverővel jól kihabosítjuk. Fakanállal eloszlatjuk benne a kókuszreszeléket. Csillagcsővel felszerelt habzsákba töltjük, és betesszük a hűtőszekrénybe.

A nektarint félbevágjuk, kiszedjük a magját, a gyümölcshúst vékony cikkekre vágjuk. A lime héját lereszeljük, félretesszük, a levét kifacsarjuk. A nektarinszeleteket meglocsoljuk a lime-lével.

A kihűlt tészta tetejét kirakjuk a gyümölcsszeletekkel, a közepébe belenyomjuk a kókuszos habot. Megszórjuk a félretett reszelt lime-héjjal. Cikkekre vágva kínáljuk.

Angyaltorta fahéjas habbal és erdeigyümölcs-szósszal

kaloria - CAL
ido 65 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink