Anyukám húslevese

Megtisztítjuk a sokféle húst, megmossuk, beletesszük egy nagy fazékba. Öntünk rá annyi hideg vizet, amennyi bőven ellepi, és elkezdjük főzni.

Ha felforrt a víz, kicsire vesszük a hőfokot. A forrás közben képződő habot szűrőkanállal leszedjük.

Megtisztítjuk a leveszöldségeket (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé), és nagyobb darabokra vágjuk, beletesszük a lébe. Hozzátesszük az egészben hagyott paprikát és paradicsomot is, valamint a szintén egészben hagyott vöröshagymát és fokhagymát. Sózzuk, szórunk bele egész fekete borsot, és kis lángon főzzük.

Két-három óra múlva beletesszük a meghámozott, de egészben hagyott burgonyát és a petrezselyemcsokor felét. Tovább főzzük, míg minden húsféle vajpuhára nem fő benne.

A kész levest átszűrjük. A csigatésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, összeforgatjuk a maradék összevágott petrezselyem zöldjével. A főtt zöldségeket és húsokat külön tálon kínáljuk a leves mellé.

Csirkeleves óriás májgombóccal

 

kaloria - CAL
ido 145 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.