Aszalt gyümölcsös mézes kocka

Aszalt gyümölcsös mézes kocka

A vajat a mézzel gőz fölött felmelegítjük, majd hozzáadjuk
a tojások sárgáját, a porcukor felét, a fűszerkeveréket
meg a citromhéjat, s az egészet habosra verjük, kavarjuk.
Beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, és hozzáöntünk
annyi tejet, hogy puha masszát kapjunk. Jól összekavarjuk, azután kivajazott-kilisztezett tepsibe öntjük, s a tetejét megkenjük barackdzsemmel.
A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá
verjük, beleszórjuk a mazsolát, az apróra vágott gyümölcsöket és diót, majd egyenletesen elterítjük a sütemény tetején. Körülbelül 170 fokra előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük. Amikor kihűlt, kockákra vágjuk.

kaloria 340 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.