Forrás: Receptposta

Aszalt paradicsommal és fetával töltött csirkemell cukkinilepénnyel

A TÖLTÖTT CSIRKEMELL:

A csirkemellet megmossuk, és két oldalon éles késsel felszúrjuk. A fetát és az aszalt paradicsomot felkockázzuk, a fűszerkeverékkel kicsit fűszerezzük, majd belenyomkodjuk a vájatba. Fogpiszkálóval mindkét lyukat összetűzzük.

A csirkemellet körbefűszerezzük sóval, borssal, szárnyasfűszer-keverékkel. Alufóliát helyezünk a tepsibe erre tesszük az előkészített csirkemellet. Kis vizet öntünk alá, majd lefedjük alufóliával.

190 fokos sütőben, alsó-felső sütésen körülbelül egy órán át sütjük. Leszedjük róla az alufóliát, majd további 20 percig pirítjuk, hogy megpirosodjék a teteje.

ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra – SÜTÉS: 80 perc – PIHENTETÉS: 20 perc

A CUKKINILEPÉNY:

A cukkinit és a répát késes aprítóval felaprítjuk. (Le is lehet reszelni, de az aprítóval gyorsabb.) Besózzuk, hagyjuk állni 20 percet.

Kinyomkodjuk a levéből. Összekeverjük rizsliszttel, zabkorpával és tojással. Borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük.

Púpozott evőkanálnyi mennyiséget rakunk a forró olajba, ellapogatjuk, és mindkét oldalán pirosra sütjük.

kaloria 380 CAL
ido 160 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.