Aszalt szilvás pulykamell
A hússzeleteken kis zsebet vágunk, kívül-belül sóval és
borssal fűszerezzük. A zsebeket megkenjük szederlekvárral, és mindegyikbe beletöltünk 2-2 apróra vágott aszalt szilvát. Fogvájóval megtűzzük, majd egy-egy szelet baconnal betekerjük. Elősütjük kevés olajon, majd tűzálló tálba helyezzük, a visszamaradt olajat ráöntjük, és sütőben készre sütjük.
Köret
A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk és besózzuk.
Egy tepsit kikenünk vajjal, beletesszük a sós burgonyát.
A tejszínhez hozzákeverjük a tejfölt, a tojást meg egy csipetnyi szerecsendiót. Ráöntjük a burgonyára, majd ételízesítővel megszórjuk. A tetejére reszelt sajtot teszünk, és forró sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.