Aszalt szilvával töltött szűzpecsenye diómártással és vörösboros körtével kínálva

Aszalt szilvával töltött szűzpecsenye diómártással és vörösboros körtével kínálva

A nem túl érett körtéket megmosom, a magházukat kiemelem, meghámozom úgy, hogy kis cakkos gallérjuk
maradjon felül, és a szárukat is meghagyom. Ferdén levágom a körték alját, hogy később a tálalásnál megálljanak a tányéron. Felforralom a vörösbort a cukorral, fele menynyiségűre sűrítem, és ebben fedő alatt megpárolom a körtéket. Majd hűlni hagyom, hogy a bor színét és zamatát magába szívja.
A töltelékhez az előzőleg megáztatott aszalt szilvát kimagozom, és abból a vörösborból, amiben a körtéket pároltam, egy decit aláöntök. Hozzáadom a babérlevelet, a koriandert, és addig párolom, amíg teljesen elfő a leve. Hagyom lehűlni, a babérlevelet és a koriandert kidobom belőle. Hozzákeverem a héjától, magházától megtisztított, felaprított almát, a tojást és a finom zsemlemorzsát. A besózott húst egy vékony pengéjű, hosszú élű késsel középen, hosszában felszúrom. A kihűlt vagy kézmeleg tölteléket belenyomkodom, a végét hústűvel betűzöm, és durvára vágott, vajon lepirított dióba forgatom. Vasserpenyőben felhevített olajon elősütöm, kérget adva ezzel a húsnak, majd 130 fokos sütőben rózsaszínűre sütöm. A maradék diót összeforralom a húslével, a tejszínnel, a frissen facsart narancslével meg egy csipet sóval, és a tűzről levéve elkeverem a vajjal. Tálaláskor a húst négy darabra szeletelem, tornyokat halmozok belőlük, a diómártással körülöntöm, és a felmelegített körtékkel tálalom.

kaloria 690 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink