Babos körtesaláta
A krumplit héjastól megfőzzük, meghámozzuk és hagyjuk kihűlni. Egy fazékban sós vizet forralunk, beletesszük a csombort, és 5-6 percig főzzük benne a megtisztított babot. (Nem kell teljesen puhára főzni.) Leszűrjük, leöblítjük, leitatjuk róla a nedvességet. A fél centi vastagra felkarikázott krumplit a zöldbabbal együtt tálba rakjuk. A körtét meghámozzuk, félbevágjuk, és kivágjuk a magházát. A cikkekre szelt gyümölcshúst a csíkokra vágott sonkával együtt a krumplihoz adjuk.
Öntet
Összekeverjük a tejfölt az ecettel, az olajjal és a vágott petrezselyemmel. Sóval, frissen őrölt borssal és csipetnyi cukorral ízesítjük. Ráöntjük a salátára, és tálaljuk.