Babos körtesaláta

Babos körtesaláta

A krumplit héjastól megfőzzük, meghámozzuk és hagyjuk kihűlni. Egy fazékban sós vizet forralunk, beletesszük a csombort, és 5-6 percig főzzük benne a megtisztított babot. (Nem kell teljesen puhára főzni.) Leszűrjük, leöblítjük, leitatjuk róla a nedvességet. A fél centi vastagra felkarikázott krumplit a zöldbabbal együtt tálba rakjuk. A körtét meghámozzuk, félbevágjuk, és kivágjuk a magházát. A cikkekre szelt gyümölcshúst a csíkokra vágott sonkával együtt a krumplihoz adjuk.

Öntet

Összekeverjük a tejfölt az ecettel, az olajjal és a vágott petrezselyemmel. Sóval, frissen őrölt borssal és csipetnyi cukorral ízesítjük. Ráöntjük a salátára, és tálaljuk.

kaloria 180 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.