A PISKÓTA
ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra – SÜTÉS: 8 perc – HŰTÉS: 1 éjszaka. – A piskótához az olvasztott vaj kivételével minden hozzávalót összekeverünk, aztán apránként az olvasztott vajat is, majd 1 órára hűtőbe tesszük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsin egy centi vastagságban kikenjük, majd 180 °C-os sütőben 8-9 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, 8 cm átmérőjű desszertgyűrűvel négy korongot szaggatunk ki.
A ROPOGÓS RÉTEG
A ropogós réteghez a fehér csokoládét megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót. A krémmel vékonyan megkenjük a négy piskótakorongot.
A BANÁNHAB
A banánhabhoz a vizet a citrom levével és a porcukorral forrásig melegítjük, majd ebben feloldjuk az előzőleg hideg vízbe áztatott zselatinlapokat. A zselatinos-citromos részt a banánra öntjük, turmixoljuk. A tejszínt habbá verjük, a banános részhez forgatjuk. Összeállításkor a desszertgyűrűk aljába egy-egy, a ropogós réteggel megkent piskótakorongot teszünk, majd ráöntjük a banánhabot, hagyva nagyjából fél centi helyet a csokikrémnek. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A FÉNYES CSOKOLÁDÉKRÉM
Másnap a csokikrémhez a tejszínt a mézzel forrásig melegítjük, beledobjuk az apróra vágott étcsokoládét, elkeverjük. Elosztjuk a desszertgyűrűkben, lehűtjük. A desszertgyűrűket hajszárítóval körbemelegítjük, majd lehúzzuk, a minitorták oldalát kókuszreszelékkel panírozzuk körbe. Ha ünnepibb külsőt szeretnénk a minitortáknak, saját készítésű csokilapokkal is körberakhatjuk. Ennek leírását lásd a Praliné Paradicsom blogon: www.pralineparadicsom.hu