Forrás: Csonka Ilona

Banánkenyér mákkal

  1. Meghámozzuk a banánokat, és villával összetörjük (az sem baj, ha itt-ott kicsit darabosabb marad). Fakanállal hozzáforgatjuk a mákot, a barna cukrot és a vaníliás cukrot. Fűszerezzük sóval, csipetnyi őrölt fahéjjal. Ráreszeljük a citrusok héját, ráfacsarjuk a levüket, belekeverjük az olívaolajat. Egy kis tálban összevegyítjük egymással a háromféle lisztet, a sütőport és a durvára tört diót, végül ezt is hozzáforgatjuk a banános masszához.
  2. Papírral kibélelünk egy szögletes sütőformát, belesimítjuk a tésztát, és 175 fokos sütőbe toljuk. Viszonylag hosszú ideig kell sütni, hogy a közepe is átsüljön. tűpróbával tudjuk ellenőrizni, hogy elkészül-e. Rácsra állítjuk kihűlni (óvatosan mozgassuk, mert melegen még nagyon puha). Összekeverjük a citromlevet a porcukorral, és becsíkozzuk vele a süteményt.
kaloria 200 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Csonka Ilona
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.