Bazsa bácsi libája

Bazsa bácsi libája

A megtisztított libamellet kiterítjük, a széleit és a feleslegesnek ítélt kis húsdarabokat levágjuk róla, majd ezeket megdaráljuk. A húst bőrével lefelé lefektetjük, azután középről kifelé haladva, jobbról és balról is, vízszintesen vágva kinyitjuk. Húsverő kalapáccsal kiveregetjük, és megsózzuk.
A darált libahúst sóval, őrölt köménnyel, őrölt borssal,
pirospaprikával és apróra vágott fokhagymával fűszerezzük, és a hús két oldalára egyenletesen rásimítjuk. Kétfelől behajtjuk, felgöngyöljük, majd a tekercset vékony cukorspárgával megkötözzük. Egy lábasban kevés forró olajon hirtelen elősütjük, hogy egy kis pörzsréteget kapjon, majd áttesszük egy tepsibe. Mellérakjuk a paprikát meg a paradicsomot, vizet öntünk alá, majd letakarva körülbelül 1,5 órát sütjük.
Abban az olajban, amiben a húst elősütöttük, rózsaszínűre
pirítjuk a tarhonyát. Felengedjük két és félszeres vízzel,
és sóval meg kevés pirospaprikával ízesítve puhára főzzük.

kaloria 560 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink