Forrás: Pásztor Tünde

Bazsalikomos csirkecsíkok tejszínes gnocchival

Bazsalikomos csirkecsíkok

A csíkokra vágott csirkemellet egy kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, és
majdnem készre sütjük. Hozzáadjuk a tejszínt meg a reszelt parmezánt, a karikákra vágott póréhagymát és az
apróra vágott bazsalikomot. Beletesszük a leszűrt gnocchit meg az aszalt paradicsomot, végül az egészet összeforraljuk. A mártást nem kell sűríteni, a benne lévő sajt remekül összefogja. Tálalás előtt az ételünket díszíthetjük zöldfűszerekkel és megszórhatjuk reszelt sajttal.

Tejszínes gnocchi

A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és még forrón összetörjük.
Amikor kihűlt, összekeverjük a zsiradékkal meg a tojással, megsózzuk, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy rugalmas, jól nyújtható tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, 2 centis csíkokra vágjuk, majd a csíkokat 2 centis kockákra szabdaljuk. A tésztagombócokat sós vízben kifőzzük és leszűrjük.

kaloria 880 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink